top of page

Behang & Vliesbehang

  • High Quality Vlies- Vinyl collectie

  • Krasvast, afborstelbaar, lichtecht en naadloos

  • Bij renovatie restloos verwijderen

Tegenwoordig is vliesbehang het alternatief voor klassiek behang. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt als onderlaag voor verf of ander behang. De stof van vliesbehang is licht en toch erg stevig. Een andere naam voor vliesbehang is snelbehang. Deze naam heeft vliesbehang te danken aan het feit dat het op een muur kan worden aangebracht zonder het in te lijmen en zonder wachttijd. Het is behang met een toplaag van papier of vinyl. De onderlaag van vliesbehang is van vlies gemaakt. 

Vliesbehang heeft vele voordelen. Het is vele malen sterker is dan het gewone klassieke papierbehang. Hier moet je namelijk oppassen voor het ontstaan van scheuren, maar bij vliesbehang is het ontstaan van scheuren zo goed als uitgesloten.

 

Ben je het vliesbehang zat dan is het erg eenvoudig verwijderd zonder dat er resten achter blijven of dat er schade op je muren ontstaat. Het gewone behangpapier moet vaak met een stomer worden verwijderd, maar vliesbehang kan in de meeste gevallen gewoon droog worden verwijderd van de muren. 

Vliesbehang bevat geen bestanddelen die schadelijk zijn voor het milieu. Door vliesbehang te gebruiken ben je dus ook nog eens milieuvriendelijk bezig. Daarnaast is het zo dat vliesbehang biologisch afbreekbaar is. Mocht er een stukje vliesbehang in de natuur terecht komen dan zal dit verteerd worden naarmate de tijd vordert zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor het milieu. 

Vliesbehang is enorm geschikt voor probleemmuren. Je kunt haarscheuren bedekken met het vliesbehang zonder dat vervolgens het hele behang gaat vervormen. Dit komt doordat het vliesbehang vele malen sterker is dan normaal behang

Zou jij graag je huis een nieuwe look willen geven? Of heb je hulp nodig bij het inrichten van je woning? 

bottom of page